DRIEHUIS - De politie heeft zondag 21 januari een 43-jarige man uit de gemeente Zaanstad buiten heterdaad aangehouden na een woninginbraak aan de Nicolaas Beetslaan in Driehuis.

Zaterdagochtend 20 januari kreeg de politie via een oplettende bewoner de melding dat een verdacht persoon zich eerder die nacht in diens tuin bevond aan de Nicolaas Beetslaan. Later die middag werd duidelijk dat er was ingebroken bij de buren. Op basis hiervan werd besloten de daaropvolgende nacht extra te surveilleren in Driehuis en omgeving.

Rond 01.00 uur werd door een onopvallende collega de verdachte herkent bij een woning aan de Hagelingerweg in Santpoort-Noord. Na toestemming van de officier van justitie werd de 43-jarige man buiten heterdaad aangehouden voor de eerdergenoemde woninginbraak in Driehuis.

Verder onderzoek bij de woning aan de Hagelingerweg wees uit dat daar zojuist ook een poging woninginbraak had plaatsgevonden. Bij de desbetreffende woning en in het voertuig van de verdachte werd verschillende inbrekerswerktuig aangetroffen.

De verdachte zit nog vast en zijn rol wordt verder onderzocht.

Bel 112 als u ziet dat ergens wordt ingebroken

Bewoners weten zelf het beste wanneer iets niet pluis is in hun buurt. Een vreemde die bij huizen naar binnen gluurt, bijvoorbeeld. Of activiteiten bij een huis waarvan u weet dat de bewoners op vakantie zijn. Als u dan 112 belt, kan de politie misschien een inbraak voorkomen of een inbreker op heterdaad aanhouden! Het bellen van 112 is bedoeld voor spoed. Dus niet alleen voor levensbedreigende situaties, maar zeker ook wanneer u getuige bent van een misdrijf of het voorbereiden van een inbraak of diefstal.

Zo maakt u het inbrekers lastig

Inbrekers maken gebruik van de gelegenheid die ze wordt geboden. U maakt het ze extra lastig met:

  • Goedgekeurd hang- en sluitwerk op ramen, (garage)deuren en eventuele lichtkoepels.
  • Een speciaal slot aan een inbraakgevoelige schuifpui.
  • Voldoende buitenverlichting.
  • Tijdklokschakelaars op alle verdiepingen van uw huis. Laat uw binnenverlichting op verschillende tijden aan en uit gaan.