IJMUIDEN - De politie is op zoek naar getuigen van een overval op vrijdagmorgen op een winkel aan de Lange Nieuwstraat in IJmuiden. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844. Anoniem bellen kan ook op tel.nr. 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Omstreeks 10.10 uur kreeg de politie melding dat een schoenenwinkel aan de Lange Nieuwstraat was overvallen. Ter plaatse bleek dat twee mannen de winkel binnen waren gekomen. Beide overvallers waren donker gekleed en droegen gezichtsbedekking. Een van de personen had een wapen bij zich. Nadat de overvallers een nog onbekend geldbedrag hadden buitgemaakt zijn zij er vandoor gegaan op een scooter. Beide daders stapten achterop de scooter bij een derde persoon, die wegreed in de richting van de Zeeweg.

De politie stelde een onderzoek in in de omgeving. Hierbij werden onder anderen een politiehond en een helikopter ingezet. De snorfiets werd aangetroffen op de Lorenzstraat. Deze bleek als gestolen gesignaleerd te staan. Van de daders ontbreekt nog ieder spoor.

Bij de overval raakte niemand gewond. De politie stelt een (technisch) onderzoek in.