IJMUIDEN - Op zaterdagmiddag vond een achtervolging van een scooterrijder plaats. Daarbij is in de Dinkelstraat een aanrijding ontstaan waarbij twee personen zich medisch hebben moeten laten controleren. Niemand raakte ernstig gewond. De scooterrijder is na de aanrijding doorgereden.


De achtervolging ontstond rond 17.30 uur toen de scooterrijder het stopteken van een motoragent negeerde. De scooterrijder reed eerder op de Lange Nieuwstraat met hoge snelheid. In de Dinkelstraat ontstond een aanrijding toen de scooterrijder tegen een 5-jarige jongen botste. Het jongetje reed in de straat op zijn step. Aansluitend vond er een aanrijding plaats tussen de motoragent die de scooterrijder achtervolgde en de moeder van het jongetje, een 30-jarige vrouw uit IJmuiden. De motoragent kon de vrouw die de straat overstak niet ontwijken. De slachtoffers zijn nagekeken door ambulancepersoneel maar hoefden niet naar het ziekenhuis. De scooterrijder is na de aanrijding doorgereden zonder zich te bekommeren om het jonge slachtoffer.

De Verkeersongevallenanalyse (VOA) van de politie heeft onderzoek gedaan. Dat is gebruikelijk wanneer een agent betrokken is geraakt bij een verkeersongeluk.