HEEMSTEDE - De politie heeft op dinsdagochtend twee mannen van 33 en 39 jaar zonder vast woonadres aangehouden voor diefstal van een bouwterrein aan de Mastkade.

Een oplettende getuige schakelde rond 00.30 uur de politie in toen hij twee personen over het bouwterrein zag struinen. Toen agenten arriveerden, zagen zij inderdaad twee personen staan die zich verdacht ophielden. De personen werden door de politie aangeroepen. Eén van hen zette het op een rennen, de ander strompelde weg. Deze laatste verdachte kwam hierdoor niet ver en kon worden staande gehouden. De man wilde niets verklaren en ging op de grond zitten.

Politiehond Chuck werd erbij gehaald en die vond op de plek in het grind waar de man zat, een kentekenbewijs. Na een zoekslag op het terrein, bleek de auto die bij het kentekenbewijs hoorde naast het terrein stond. Hierin troffen agenten afgeknipte en hele snoeren van koper aan en kon de man worden aangehouden voor diefstal. Ook de tweede verdachte kon vrij snel in de buurt in de kraag worden gevat. Het tweetal werd overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.