Heemstede - De politie heeft zaterdagochtend rond 09.30 uur een 24-jarige inbreker aangehouden. De man werd rond 09.30 uur op heterdaad betrapt in een woning aan de Zandvoortselaan.

De bewoner betrapte de man die op dat moment een laptop in zijn handen had. De inbreker liet deze vallen en er ontstond een worsteling tussen de twee. De man wist zich los te maken en sloeg op de vlucht. Getuigen renden de inbreker achterna, maar verloren de man uit het oog. Ondertussen werd de politie gealarmeerd die een zoekslag maakte.
Bij het treinstation zagen agenten een man die voldeed aan het signalement van de inbreker. Toen de man de agenten zag, ging hij er weer vandoor. Op de Schollervaarlaan , sprong de man over een schutting de tuin in. De inbreker herhaalde dit nog een paar keer bij andere schuttingen waardoor deze beschadigd raakten. Uiteindelijk vluchtte de man een woning in en vernielde het badkamerraam om zo weer naar buiten te kunnen. De politie zette de woning af en de inbreker zag in dat vluchten geen zin meer had. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.
2018082626