HAARLEM - Een 26-jarige man uit IJmuiden is donderdag rond 06.00 staande gehouden op de Delftlaan in Haarlem omdat hij met zijn motor de maximum snelheid ruim heeft overschreden. Het rijbewijs van de motorrijder is hierop ingevorderd.

De politie ontving al eerder een tip dat er ’s ochtend een snelle motorrijder zou rijden op de Delftlaan in Haarlem. Toen de agenten met een videoauto op pad gingen werden zij ingehaald door de motorrijder. Bij de meting reed de man twee keer zo hard dan de toegestane snelheid op de Delftlaan in Haarlem. Op deze weg geldt een maximale snelheid van 70 km/h, de man reed met de snelheid van 152 km/h. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en ook hebben de agenten de man aangemeld voor een EMG-cursus (Educatieve Maatregel Gedrag en Verkeer) bij het CBR.

Verplichte cursus
De EMG (Educatieve Maatregel Gedrag en Verkeer) is een verplichte en dure cursus die kan worden opgelegd door het CBR. De EMG kan worden opgelegd aan bestuurders die de verkeersregels in ernstige mate overtreden. De cursus bestaat uit drie cursusdagen, verspreid over meerdere weken en moet door de deelnemer zelf betaald worden.