HAARLEM - De politie kreeg in de nacht van donderdag op vrijdag meerdere meldingen dat er zou zijn geschoten op de Surinameweg en dat hierna iemand was weggereden in een auto.


De politie ging ter plaatse en zag de betreffende auto rijden richting de Amerikaweg. De politie heeft de zgn. ‘BenaderingsTechniek Gevaarlijke Verdachte' (BTGV) gestart. Dit is een methode om gevaarlijke verdachten in voertuigen op een veilige manier aan te kunnen houden. De verdachte, een 29-jarige Haarlemmer werd aangehouden op de Amerikaweg ter hoogte van de Boerhaavelaan. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en is ingesloten.

De politie heeft nader onderzoek gedaan op de Surinameweg waar rond 02.05 uur zou zijn geschoten. Een man meldde zich daar even later om aan te geven dat er op hem zou zijn geschoten.

De politie doet onderzoek naar wat zich heeft afgespeeld en de verdachte zit nog vast.

Getuigenoproep
Heeft u iets gezien dat met het bovenstaande incident te maken kan hebben en heeft u nog niet met de politie gesproken? Belt u dan a.u.b. met de politie in Haarlem via tel.nr. 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via tel.nr. 0800-7000.

2021135994