HAARLEM - Op 23 februari was de politie op zoek naar getuigen van een straatroof die plaatsvond op 22 februari 2019 op de Generaal Spoorlaan in Haarlem.

Op 22 februari rond 23.10 uur fietste een 16-jarige jongen uit Velserbroek over de Generaal Spoorlaan toen hij werd tegengehouden door twee jongens die zijn kostbaarheden van hem wilden hebben. Het slachtoffer werd bedreigd met een mogelijk steekwapen. Het slachtoffer werd vervolgens van zijn fiets getrokken, waarna hij klappen tegen zijn hoofd kreeg. Nog voordat er iets gestolen kon worden, renden de verdachten weg, mogelijk doordat een man het slachtoffer te hulp kwam.

De daders zijn mannen met een getint uiterlijk. De ene dader is 1.80 tot 1.85 meter lang en heeft krullend haar. Hij droeg een basebalpet en een witte hoodie met daaroverheen een zwarte jas. De andere dader heeft een lengte van 1.70 tot 1.80 meter en heeft krullend haar.

Update: De politie heeft op 25 februari een 17-jarige jongen uit Haarlem aangehouden voor het plegen van deze straatroof. De 17-jarige Haarlemmer wordt ook verdacht van het plegen van een andere straatroof op 5 februari in de Neptunesstraat. De verdachte zit vast voor onderzoek.