HAARLEM - Een 17-jarige jongen uit Overveen is dinsdagochtend het slachtoffer geworden van een straatroof. Dit gebeurde rond 02.00 uur op de Kleine Houtbrug. Het slachtoffer raakte hierbij niet gewond.


De jongeman stond met twee vrienden op de brug toen ineens drie jongens aan kwamen fietsen vanuit de Kleine Houtstraat. Het drietal stopte voor de vrienden en wilde spullen hebben van de jongens. Ook werd de vrienden gezegd dat zij een mes bij zich hadden. Het slachtoffer moest daarna zijn zakken leegmaken. De jongeman gaf hier gehoor aan en de jongens keken wat zij wilden hebben. Toen de daders hun keuze hadden gemaakt, gingen zij er met enkele persoonlijke bezittingen en de fiets van het slachtoffer vandoor in de richting van de Kleine Houtweg.

Getuigen en camerabeelden gezocht
Volgens het slachtoffer zijn de drie jongens tussen de 16 en 20 jaar oud, hebben zij een licht getinte huidskleur en hebben allen een tenger postuur en kort, zwart haar. Opvallend is dat een van de daders kleiner is dan zijn twee compagnons.

De politie heeft deze straatroof in onderzoek en is op zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien? Of heeft andere informatie die belangrijk kan zijn? Neem dan contact met de politie via 0900-8844. Ook camerabeelden zijn welkom. U kunt uw beeldmateriaal uploaden via politie.nl/upload.