Haarlem - Op dinsdagmiddag werd een supermarkt aan de Zijlweg in Haarlem overvallen. Doordat de kassamedewerkster niet op de overvaller reageerde, vertrok de man zonder buit.

Omstreeks 15.50 uur kwam een man de supermarkt binnen lopen. Hij liep naar de kassa om iets af te rekenen. Toen hij voor de kassamedewerkster stond eiste hij de inhoud van de kassa. Hierbij trok hij een vuurwapen waarmee hij de medewerkster bedreigde.

Er vanuit gaande dat het om een nepvuurwapen ging, reageerde de medewerkster echter niet. De overvaller verliet vervolgens de winkel.

Het gaat om een blanke man van ongeveer 40 tot 50 jaar oud, met een lengte van 1,90 meter. Hij had grijs haar. De man droeg een rode hoody en een grijze bodewarmer met aan de linkerzijde een rode streep. Ook had hij een rugzak bij zich.

 

Getuigen gezocht

De politie verzoekt getuigen van de overval of personen die de dader op basis van het signalement herkennen om contact op te nemen. De politie in Haarlem is bereikbaar via tel.nr. 0900-8844. Anoniem bellen kan ook op 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem)

2018205511