HAARLEM - In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie een groot illegaal feest bij een bedrijfspand aan de Robert Peereboomweg beëindigd. Hierbij zijn geen personen aangehouden of boetes uitgedeeld. De politie doet onderzoek naar de organisatie van het feest.


Tijdens hun surveillance troffen agenten bij een gebouw op een bedrijventerrein een grote groep feestende mensen aan van ongeveer 400 personen. Samen met de gemeente werd besloten het illegale feest te beëindigen. Gezien de omvang van het feest werden er meerdere eenheden van de politie en Koninklijke Marechaussee naar de locatie gestuurd. Bij het zien van de politie vertrokken de bezoekers snel en werd het feest zonder incidenten stopgezet.

Het feest was groots opgezet met onder andere professionele audioapparatuur, een bar met prijslijst, een pinautomaat en toiletvoorzieningen. De bezoekers zouden entree hebben betaald om binnen te komen. Er is een onderzoek ingesteld naar de organisatie van het feest. Daarnaast wordt een rapportage opgemaakt voor de gemeente, wat kan leiden tot bestuurlijke maatregelen.