HAARLEM - Zaterdagavond vond een mishandeling plaats aan de Von Liebigstraat. Een 26-jarige man en een 57-jarige man uit Haarlem raakten hierbij gewond. De politie zoekt getuigen.


Rond 04.10 uur kwam bij de politie een melding binnen van een mishandeling op het fietspad van de Von Liebigstraat, ter hoogte van de tuinvereniging. Toen agenten arriveerden troffen zij twee mannen gewond aan. Even daarvoor waren de twee mannen op de fiets op weg naar huis toen zijn werden belaagd door vijf personen. De slachtoffers werden geschopt en geslagen. Daarna gingen de vijf verdachten er lopend vandoor in de richting van de Konijnenburgstraat. Het 57-jarige slachtoffer raakte hierbij ernstig gewond aan onder andere zijn hoofd en moest naar het ziekenhuis worden overgebracht. Politieagenten hebben in de omgeving gezocht naar de verdachten, maar hen niet meer aangetroffen.

Een slachtoffer kon de politie het signalement van twee verdachten geven:
Eén van de verdachten had een blanke huidskleur, ongeveer 1.80 meter en tussen de 20 en 25 jaar. De tweede verdachte had een blanke huidskleur, ongeveer 1.80 meter á 1.85 meter en tussen de 20 en 25 jaar oud. Het gaat in totaal om vier mannen en een vrouw.

Getuigenoproep
De recherche heeft een onderzoek ingesteld en is op zoek naar getuigen. Heeft u even voor 04.10 uur iets gezien op de Von Liebigstraat? Mocht u op een andere manier weten wie bij dit incident betrokken zijn? Of heeft u andere informatie over deze mishandeling? Neem dan contact op via telefoonnummer 0900-8844 of bel anoniem met 0800-7000.