HAARLEM - Op donderdagmorgen hield de politie drie mannen aan die verdacht worden van een beroving op de Robertus Nurksweg in Haarlem. De verdachten zijn drie mannen uit IJsselstein van 19 (2x) en 21 jaar oud. Een vierde verdachte is nog voortvluchtig.

Omstreeks 2.00 uur reden een 20-jarige man uit Zwaanshoek en een 22-jarige Haarlemmer in hun auto naar de Robertus Nurksweg. Hier hadden zij afgesproken met enkele mensen voor de levering van goederen. Toen zij op de afgesproken plaats waren, kwam er een personenauto aanrijden waaruit vier personen kwamen. Twee mannen trokken een (mogelijk) vuurwapen, waarmee de slachtoffers bedreigd werden. Nadat de overvallers de kostbaarheden van de slachtoffers en uit hun auto wegnamen, gingen zij er weer vandoor. Bij de beroving raakte niemand gewond.

De politie stelde een onderzoek in en trof de auto van de verdachten aan in Badhoevedorp. Een van de inzittenden kon meteen worden aangehouden. Drie anderen wisten aanvankelijk te ontkomen. Bij een grote zoekactie, waarbij ook een diensthond en een helikopter werden ingezet, werden nog twee verdachten aangehouden.

De politie stelt een onderzoek in naar de beroving en de vierde verdachte.