Haarlem - Tijdens een verkeerscontrole op woensdagavond 19 juni aan de Costa Del Sol in Haarlem heeft de politie een man aangehouden op verdenking van witwassen. De verdachte had bijna een miljoen euro aan contant geld in zijn auto. Hij is inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Meerdere auto’s gecontroleerd
In samenwerking met de gemeente Haarlem heeft de politie ongeveer dertig auto's gecontroleerd. Hierbij zijn twee boetes uitgedeeld aan taxi’s wegens een niet op orde zijnde rittenadministratie. Daarnaast deed een persoon afstand van medicatie waarvan de hoeveelheid niet aannemelijk was voor eigen gebruik.

Nauwe samenwerking werpt vruchten af
Deze controle maakt deel uit van een bredere aanpak tegen ondermijning in Haarlem. Burgemeester Jos Wienen: Deze aanhouding is de verdienste van een nauwe samenwerking tussen politie, gemeente en partners in Meerwijk. Het is mooi dat die samenwerking tegen ondermijning zijn vruchten begint af te werpen. Dit komt de veiligheid en leefbaarheid ten goede.”

Meld verdachte activiteiten
Zie je iets verdachts in jouw buurt? Bij spoed, bel 112. Geen spoed, wel politie? Bel 0900 – 8844. Wil je anoniem blijven? Meld het dan via Meld Misdaad Anoniem op 0800 - 7000.