Haarlem - Op woensdagmiddag hield de politie drie personen aan na een wilde achtervolging. Het gaat om Hoofddorpers van 16, 18 en 19 jaar.

Omstreeks 15.50 uur zag de politie een auto rijden op de Manegelaan in Hoofddorp. De politie wil de auto en de bestuurder controleren en geven met het stopbord van hun auto een stopteken. De bestuurder stopt echter niet, maar geeft gas en gaat er vandoor. Er ontstaat een achtervolging waarbij de bestuurder een serie verkeersovertredingen maakt

Door het fietstunneltje

Misschien de meest bijzondere handeling vindt plaats op de Hoofdweg. Als de bestuurder vanaf de Paxlaan de Hoofdweg op rijdt, blijkt deze weg dood te lopen en over te gaan in een fietspad. De bestuurder rijdt echter via de berm om de paaltjes aan het begin van het fietspad heen en rijdt via het fietspad verder, gaat zelfs onder het fietstunneltje onder de Van Heuven Goedhartlaan door en gaat vervolgens via een groenstrook weer terug naar de weg.

De rit gaat verder waarbij de maximum snelheid grof wordt overschreden. Maar ook passeert de verdachte verkeersheuvels aan de linker zijde en neemt hij ook rotondes linksom. Ook een rood verkeerlicht is geen reden om te stoppen. Bij winkelcentrum Markenburg  is veel publiek op straat. Maar de verdachte blijft hard rijden. Op de Breeburgsingel kwam een politieauto vanuit tegengestelde richting. De verdachte was niet van plan gas terug te nemen of te stoppen. Hierdoor ontstond een aanrijding met de politieauto (materiele schade). De verdachte ging er weer vandoor maar kwam uiteindelijk op de Grote Belt tot stilstand.

De politie zag een persoon uit de auto springen en wegrennen. De bestuurder en een passagier konden echter geen kan op toen politieauto’s aan beide zijden de portieren blokkeerden.

De bestuurder bleek een 16-jarige jongen uit Hoofddorp te zijn. Naast hem op de passagiersstoel zat zijn 19-jarige broer. De derde verdachte, die was weggerend, kon na een korte sprint van een politieman worden aangehouden. Hierbij ging het om een 18-jarige Hoofddorper.

De bestuurder moest een speekseltest afleggen. Hierbij testte hij positief op de aanwezigheid van HTC (de werkzame stof uit hennep). Van de jongen werd vervolgens bloed afgenomen. Het bloedmonster wordt door het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht op de aanwezigheid van drugs. De politie nam de auto in beslag.

2018196112