BENNEBROEK - Met een knallend succes werd de langverwachte opening van de nieuwe brandweerkazerne voor de vrijwilligers van Brandweer Bennebroek gevierd. Met ongeveer 1200 bezoekers die het gloednieuwe brandweeronderkomen bezochten, was het een ware publiekstrekker voor mensen uit de weide omgeving.


Het doel van de open dag was duidelijk: de gemeenschap laten kennismaken met de nieuwe kazerne en tegelijkertijd potentiële nieuwe vrijwilligers werven. En met een glimlach op hun gezichten verlieten de bezoekers de kazerne, ondanks de onvermijdelijke buien tussendoor.

De bouw van de kazerne begon ongeveer 14 maanden geleden, in november 2022. Vrijwilliger Wesley, die gedurende de bouw 18 vlogs maakte die te zien zijn op het YouTube-kanaal van Brandweer Kennemerland, deelt zijn tevredenheid: "De vrijwilligers zijn zeer tevreden en trots. Dit is een uitstekend onderkomen voor de komende jaren, met alle voorzieningen en werkplekken die we nodig hebben. Het is echt een state-of-the-art pand."

Met een team van 23 enthousiaste vrijwilligers is de kazerne klaar voor actie. Het gebouw heeft niet alleen veel voordeel voor de brandweer, maar ook de gemeente heeft er voordeel aan. De brandweer deelt het terrein namelijk met de groenvoorziening van de gemeente Bloemendaal. Zij hebben daar een klein loket voor hun werkzaamheden in Bennebroek.

Ook de jeugdbrandweer van Heemstede-Bennebroek was aanwezig op de open dag. Zij richtten zich ook op het werven van nieuwe jeugdleden. Daarmee inspireren zij de jongere generatie om zich aan te sluiten bij de helden van de brandweer. Kortom, ondanks het slechte weer heerste er een goede sfeer tijdens de open dag van de nieuwe kazerne in Bennebroek.