HAARLEM - Op dinsdag 18 oktober rond 12.30 uur klom een 48-jarige man uit Haarlem naar de derde verdieping van een steiger op de Loghemstraat in Haarlem. Hier nam hij een tas met gereedschap mee. Een oplettende getuige zag de man weglopen met een rode tas en een woning ingaan. Met zijn tip werd de verdachte snel gevonden en aangehouden.

Een bouwvakker ging kort daarvoor met pauze en liet zijn gereedschap op de steiger liggen. De 48-jarige man klom op de steiger en nam de tas met gereedschap mee. Een getuige kon de politie vertellen dat hij een man met een tas zag weglopen en een woning in zag gaan. Toen de politie de woning doorzocht troffen zij de tas met gereedschappen aan. De man werd aangehouden en het gereedschap werd direct teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.

Meld verdachte situaties

Dankzij een alerte getuige heeft de politie een verdachte aangehouden. We vinden het heel fijn als oplettende burgers verdachte situaties melden bij de politie. Op die manier wordt de pakkans van daders van misdrijven vergroot. Ziet u een verdachte situatie? Iets dat u niet precies kunt duiden, maar u hebt het gevoel dat er iets niet klopt? Laat het dan aan ons weten. Misschien bent u wel de sleutel tot de oplossing van een zaak. Als er spoed geboden is dan mag u ook gerust 112 bellen.