HAARLEM - Voor de derde maal moesten de hulpdiensten deze ochtend uitrukken voor een ongeval op de Rijksstraatweg in Haarlem-Noord. Rond tien voor twaalf ging het mis op het fietspad ter hoogte van de Dekamarkt. Twee fietsers kwamen bij de bushalte met elkaar in botsing.

Een van de fietsers kwam vanaf Minahassastraat en wilde het fietspad op rijden, maar door het bushokje dat in het zicht staat zag hij de andere fietser over het hoofd. Een van de fietsers kwam vervolgens ten val en raakte hierbij gewond.

Toegesnelde ambulancemedewerkers hebben het slachtoffer opgevangen en na de eerste zorg naar het ziekenhuis vervoerd voor verdere behandeling. De fiets is door agenten meegenomen en zal bij het slachtoffer thuis worden afgeleverd.

Het is het derde ongeval deze ochtend op de Rijksstraatweg. Rond 20.40 uur negen kwam een scooterrijder in botsing met een vrachtwagen ter hoogte van de Spaarnhovenstraat, dit bleef beperkt tot materiële schade. Om 09.00 uur kwam een man ter hoogte van de kleine Dekamarkt lopend ten val en raakte hierbij gewond.