HAARLEM - De politie heeft dinsdagochtend 29 augustus drie verdachten aangehouden in verband met een woningoverval aan de Laurierstraat op vrijdag 16 juni 2023.

Op vrijdag 16 juni rond 03.00 uur werden de bewoners van een woning aan de Laurierstraat opgeschrikt door meerdere mannen in hun huis. De verdachten hadden zich de toegang verschaft tot de woning en eisten geld van de bewoners onder bedreiging van vuurwapens. De bewoners gaven hier geen gehoor aan en raakten in gevecht met de mannen. Vervolgens vertrokken de mannen uit de woning. De bewoners zijn nagekeken door ambulancepersoneel, maar zij hoefden niet richting het ziekenhuis voor behandeling.

Intensief onderzoek heeft ertoe geleid dat de politie drie verdachten heeft kunnen aanhouden. Het gaat hier om twee mannen van 18 jaar uit de gemeente Haarlemmermeer en een 16-jarige jongen uit Haarlem. De rol van de verdachten bij deze woningoverval wordt verder onderzocht.

In eerdere berichtgeving werd gesproken over drie mannen. Onderzoek heeft doen uitwijzen dat er mogelijk meerdere personen zijn betrokken bij deze overval. De politie sluit meerdere aanhoudingen dan ook niet uit.2023126317