HAARLEM - Buurtbewoners van de Gedempte Voldersgracht in Haarlem zijn geschrokken van de schietpartij woensdagavond. "Er gebeurt hier nooit wat, dus dit is wel even schrikken", vertelt buurtbewoner Ole.

Rond negen uur werd er in de straat een 29-jarige man uit Beverwijk neergeschoten. Buurtbewoners hoorden een plop, maar hadden niet direct door dat er was geschoten. "Ik ging even buiten kijken en zag toen iemand liggen hier voor de deur."

Omstanders hadden zich over het slachtoffer ontfermd en in korte tijd stond er ambulance en politie op de stoep. Het slachtoffer werd in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis waar hij in de nacht van woensdag op donderdag is bezweken aan zijn verwondingen.

De toedracht van de schietpartij is niet bekend, maar Ole hoorde van een vriend van het slachtoffer dat het met drugs te maken heeft.

Hij pleit voor toezichtcamera's in de straat. "Ik zou het heel logisch vinden als deze hier komen te hangen. Al is het voor de preventieve werking dat hier niet weer drugs worden gedeald. "

Bewoners van de straat voelen zich over het algemeen wel veilig. "Deze schietpartij zet je wel aan het denken", vertelt Joost die vlakbij de plek woont waar het is gebeurd. "In het rustige Haarlem, verwacht je dit niet. Gelukkig heb ik nog geen kinderen, maar ik zou er zeker wel over nadenken met kinderen of ik hier zou blijven wonen in het centrum of niet.

Verdachte
Rond half één s'nachts heeft de politie een verdachte aangehouden. Dit is een 21-jarige man uit Haarlem.