HAARLEM - De Buitenrustbrug is in de nacht van vrijdag op zaterdag in storing geschoten. Om even over een uur 's nachts raakte een automobilist van de weg en reed met zijn wagen tegen de bedieningskast van een slagboom aan. Naast dat de auto beschadigd raakte, werden ook de waarschuwingslichten en rode verkeerslichten van de brug geactiveerd.


Politieagenten kwamen ter plaatse om te situatie te bekijken. Bij de bestuurder van de auto is door agenten een blaastest afgenomen, maar hij bleek niet onder invloed van alcohol te verkeren.

Agenten hadden wel nog veel werk aan het verkeer dat de brug naderde. Ongeveer de helft van de automobilisten stopten netjes voor de rode verkeerslichten, met het idee dat de brug open zou gaan. Dat gebeurde echter niet, agenten hebben aan de automobilisten verteld dat ze verder konden rijden.

De politie heeft nog geprobeerd om een storingsnummer te bellen om een monteur naar de brug te laten kijken, maar ondanks herhaalde pogingen werd de telefoon niet opgenomen.

Een bergingswagen heeft de auto, waarvan het linker voorwiel was afgebroken, weggesleept.