HAARLEM - In de nacht van zondag op maandag hebben er rond 00.25 uur diverse branden plaatsgevonden in de Louis Pasteurstraat in Haarlem. Kort hierna is een verdachte aangehouden.


Iets voor 23.30 uur twaalf ging er een hoopje afval in brand. Een toevallig passende passant vroeg waar de man mee bezig was, de man gaf aan een vreugdevuurtje te maken. De voorbijganger vertrouwde de situatie niet en schakelde de hulpdiensten in. Bij de brand raakte een daarnaast geparkeerde auto beschadigd door het vuur. Terwijl de brandweer hun handen vol hadden aan de brand die de man had gesticht, stak de man iets verderop nog twee branden aan, ditmaal twee containers. Iets verderop kon de man op heterdaad worden aangehouden voor het stichten van de drie branden.

Het is niet bekend of dit de brandstichter is die de afgelopen twee maanden die het Haarlemse stadsdeel Schalkwijk onrustig maakte met het stichten van de zeventien autobranden. De politie zocht met een speurhond in het gebied en hebben diverse objecten veilig te weten stellen. De politie zal onderzoek doen naar brandstichtingen.