HAARLEM - Een brand in een grote bouwafvalcontainer in Haarlem heeft maandagavond voor veel rookontwikkeling gezorgd in Haarlem-West. Rond 23.00 uur stond een container op het bouwterrein achter de Albert Heijn aan het Menno Simonszplein in de brand. De brand ging gepaard met hoge vlammen en veel rookontwikkeling. Meerdere mensen uit de buurt belde hierop 112.

De brandweer probeerde eerst via de Westergracht het bouwterrein op te komen. De brandweer kreeg het hek aan de ingang van het terrein echter niet open. Uiteindelijk is de brandweer omgereden naar de Eysinkweg waar het hek wel open kon worden gemaakt. Een van de brandweermannen was ondertussen gestart met blussen met een brandslang uit het ernaast gelegen gebouw.

De bouwcontainer was echter te groot om de brand helemaal uit te krijgen. Een waterwagen is erbij opgeroepen om extra bluswater aan te leveren om de brand helemaal te kunnen blussen. Via twitter laat de VRK weten dat ramen en deuren moeten worden gesloten als men last van de rook heeft.