HAARLEM - Een 31-jarige man uit Haarlem is rond 16.15 uur aangehouden op de Weldam nadat hij onder invloed van alcohol en zonder geldig rijbewijs, een politieagent aanreed.

Rond 16 uur kregen we een melding over een bestuurder van een auto met opvallend rijgedrag. Op het Waertmolenpad troffen we de auto van de melding, met een lekke voorband. Een 31-jarige Haarlemmer trof voorbereidingen om de band te vervangen. Hij staakte de reparatie, kroop achter het stuur en reed vol gas weg. Tijdens zijn vlucht raakte hij een politieagent met een pijnlijke knie als gevolg.

Ondanks de aanrijding konden de agenten de achtervolging inzetten. Op de Baronie troffen de agenten de auto leeg aan. Sporen en tips van voorbijgangers leidden naar Peelweg waar de agenten zicht kregen op de bestuurder. Een achtervolging te voet eindigde in de bosjes op de Weldam, waar de man, ondanks zijn verzet, aangehouden kon worden.

Eerder op de dag was het rijgedrag van de 31-jarige Haarlemmer rijgedrag reden om hem te onderwerpen aan een ademtest. Het resultaat van de test, een te hoog alcoholgehalte, was aanleiding om zijn rijbewijs in te vorderen. De test op het bureau na de aanhouding gaf eenzelfde resultaat.

De politie vindt agressie en geweld tegen haar medewerkers onacceptabel. Politiebeambten hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen medewerkers wordt niet getolereerd.