AMSTERDAM - Ajax heeft zondagmiddag een ruime zege weten te behalen op SC Heerenveen. In een lege Johan Cruijff Arena wist de ploeg van trainer/coach Erik ten Hag met 5-1 te zegevieren. Davy Klaassen wist zijn rentree in Amsterdam op te luisteren met een doelpunt.

De basis voor de zege werd echter vooral gelegd door aanvoerder Dusan Tadic die al in de 4e minuut de score opende na aangeven van Mohammed Kudus. De captain was ook verantwoordelijk voor de 2-0 vanaf de strafschopstip na interventie van de VAR die hands had geconstateerd. De Friezen hadden, behalve een opgelegde kans voor Henk Veerman, aanvallend weinig in te brengen en waren feitelijk kansloos toen Kudus met zijn eerste eredivisiegoal nog voor de rust de marge verder vergrootte.

Met die stand kan Ten Hag het zich veroorloven om enkele spelers rust te gunnen en worden Tadic en Mazraoui vervangen door Anthony en Sean Kaliber, waardoor laatstgenoemde zijn debuut maakt in het Ajax-shirt. Kort hierna doet Heerenveen even iets terug als Henk Veerman scoort op aangeven van Van Bergen. Klaassen kan zijn rentree luister bij zetten door ook vanaf de stip te scoren nadat Kongolo een overtreding heeft begaan op Traoré. De mooiste goal valt echter in de slotfase als Anthony bediend wordt door Kudus en de eindstand op 5-1 bepaald.

Ajax - SC Heerenveen 5-1 (3-0)