SANTPOORT-NOORD - De politie heeft zondagavond op de Santpoortse Dreef (treinstation) een verdachte aangehouden aan die kort daarvoor een 22-jarige man uit Velserbroek met een steekvoorwerp bedreigde. Het slachtoffer raakte niet gewond.

Rond 22.30 uur kreeg de politie een melding dat op het treinstation een bedreiging plaatsvond met een steekvoorwerp. Even daarvoor waren er op de Hoofdstraat door vier mannen scooteronderdelen van de scooter van het slachtoffer gestolen. De vier mannen waren er inmiddels vandoor. Omdat een getuige het signalement van de groep kon geven is het slachtoffer in de omgeving gaan zoeken. Na een zoekslag trof het slachtoffer de mannen aan bij het treinstation. De groep sprong uiteen maar het slachtoffer kon een van verdachten tegenhouden. Bij de worsteling met deze verdachte werd het slachtoffer bedreigd met een steekvoorwerp. Het slachtoffer wist de verdachte echter te overmeesteren en tot de komst van de politieagenten in bedwang te houden.

De verdachte, een 17-jarige jongen uit IJmuiden, kon vervolgens door de politie worden aangehouden. Bij de verdachte werd tijdens de fouillering naast het steekvoorwerp ook een op een vuurwapen gelijkend voorwerp aangetroffen. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Het steekvoorwerp en het op een vuurwapen gelijkend voorwerp zijn in beslag genomen.

Getuigenoproep
De politie doet onderzoek en komt graag in contact met mensen die informatie hebben over dit incident. Heeft u rond 22.30 uur iets gezien of gehoord in de omgeving van het treinstation? Mocht u op een andere manier weten wie bij dit incident betrokken zijn? Of heeft u andere informatie over deze zaak? Neem dan contact op met de politie via het telefoonnummer 0900-8844. Informatie delen kan ook anoniem: bel dan Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.