HEEMSKERK - Zaterdag 27 januari was het een avond met twee interessante handbalwedstrijden. Om 17.30 speelden DSS HS1 tegen de heren uit Bussum. Deze wedstrijd is geëindigd in een stand van 33-15 in het voordeel van DSS. Een goed voorproefje dus voor de dames van DSS, die speelden tegen de reserves van VZV uit 't Veld. Vanavond mocht de hele E-jeugd met oplopen met DSS Dames 1 en bleven zij daarna allemaal de meiden aanmoedigen.

Anders dan andere wedstrijden, begon DSS scherp en vol energie aan de wedstrijd. Dit was ook gelijk terug te zien in het scoreverloop. De wedstrijd ging namelijk gelijk op in de eerste 5 minuten. Vanuit beide teams werd er op redelijk hoog tempo gespeeld en wisten allebei goed door elkaars dekking heen te komen (4-4, 6-5). Toch deed DSS er nog een schepje bovenop, waardoor zij na 7 minuten een gaatje konden slaan. Verdedigend stonden zij te knokken voor elke bal en aanvallend werden er gaten gevonden. DSS begon langzaam maar zeker iets uit te lopen (11-7, 14-10). Na ongeveer een kwartier spelen, werd de wedstrijd merkwaardig genoeg stilgelegd. Eén van de arbiters is geblesseerd geraakt tijdens de wedstrijd en kon niet meer verder. Na wat overleg met elkaar en de bond, is besloten om de andere arbiter alleen door te laten fluiten. Complimenten overigens voor de scheidsrechter die op dit niveau in zijn eentje durfde/heeft gefloten! De wedstrijd werd weer hervat en het was zaak om de concentratie te houden en gefocust te blijven. Toch wist VZV in te lopen, doordat zij ook op hoger tempo speelde (18-25, 19-16). Beide teams zochten de kleedkamer op in de rust met een stand van 19-17.

Voor DSS was het belangrijkst om te doen wat in de eerste helft ook goed ging. Helaas lieten de Heemskerksen de eerste 7 minuten van de 2e helft over zich heen lopen. VZV trok de stand al snel recht (19-19) en wist daarna verder uit te lopen. DSS begon met meer risico te spelen. Dit ging met vlagen goed (19-22, 21-24). Aanvallend werd Yvett van Dijk goed gevonden en bracht de Heemskerkse dames weer terug in de wedstrijd (26-28). Spannende laatste 10 minuten dus. Elke keer wist DSS scorend dichterbij te komen, alleen verdedigend stond het niet sterk genoeg. Daardoor was het lastig en kostte het veel energie om de stand weer recht te rekken.

Toch kwam het nog, met nog 5 minuten te spelen, tot een stand van 34-35 en was de spanning helemaal terug in de sporthal. Het publiek ging erachter staan en iedereen geloofde erin. Toch was er verdedigend niet genoeg communicatie en kwam VZV er te gemakkelijk doorheen. Zo was de stand met nog 2 minuten te spelen 35-38. DSS zette alles op alles om toch nog 1 punt binnen te slepen, maar helaas zonder resultaat. Na het laatste fluitsignaal was de eindstand 37-39.

Volgende week zullen de dames van DSS op zondag 4 februari richting Kwintsheul vertrekken om daar tegen de reserves van Quintus te spelen.

Doelpunten: Kim de Ruyter (10), Yvett van Dijk (7), Britt van Elsacker (7), Mel Schellevis (5), Roos van Hensbergen (4) en Natasja de Vries (4).