HEEMSKERK - Aanstaande zondag 2 juni kan men weer genieten van een gratis kasteeltuinconcert bij Kasteel Assumburg aan de Tolweg in Heemskerk. Om 14:00 uur begint het optreden van het Nederlands Jeugd Accordeon Orkest en na een half uur worden zij afgewisseld door de muzikanten van HangFolk. Deze band speelt door tot circa 16:00 uur, onderbroken door een korte pauze.

Het Nederlands Jeugd Accordeon Orkest is opgericht in 1998 en bestaat uit zo'n 30 jonge accordeonisten van 11 t/m 25 jaar. Ze zijn afkomstig uit diverse regio's van het land. Om de drie á vier weken komen ze bij elkaar om een dag of een weekend lang te repeteren en op te treden. Hun repertoire is veelzijdig; ze spelen van klassiek tot pop, van filmmuziek tot Argentijnse tango.

De wortels van HangFolk liggen in IJmuiden, als begeleidingsgroep van shantykoor Nortada. Het is een groep ervaren muzikanten, die een ruim repertoire hebben opgebouwd van Ierse en Schotse liederen, afgewisseld met ballads en bluesnummers.

De groep bestaat uit: Leon Schelvis gitaar en zang, Nico Duin trekzak, Marie-Janne Behrens contrabas, Anneke Schelvis accordeon en Gerard Houtenbos gitaar, zang en banjo.

Het is dus een heel afwisselend muziekprogramma in de prachtige Kasteeltuin Assumburg en de toegang is zoals altijd gratis. De volgende concerten vinden plaats op de eerste zondagen in juli, augustus en september. Daarnaast vinden er ook veel andere evenementen plaats in de kasteeltuin, zoals bijvoorbeeld een lezing door Nico Brantjes, rondleidingen, kinderactiviteiten en workshops. Meer informatie hierover is te vinden op www.kasteeltuinassumburg.nl