HEEMSKERK - Aanstaande zondag 7 juli wordt alweer het derde gratis kasteeltuinconcert gespeeld bij Kasteel Assumburg aan de Tolweg in Heemskerk. Om 14:00 uur begint het optreden van het duo Homemade Lemonade en na ongeveer een half uur worden zij afgewisseld door het Kennemer Harpensemble. Vanaf 15 uur treedt Homemade Lemonade nog een keer op.


Homemade Lemonade is een akoestisch duo uit Heemskerk. Zangeres Sylvia Voormeer en gitarist Bart van de Bovenkamp spelen muziek van alle tijden, en steken dit in een eigen akoestisch jasje. Popmuziek van de jaren '60 tot en met nu: van The Beatles tot Ed Sheeran, van The Carpenters tot Lady Gaga. Ze brengen allemaal sfeervolle klassiekers en herkenbare hits ten gehore.

Het Kennemer Harpensemble staat onder leiding van Colet Nierop en is een ensemble van enthousiaste harpistes van diverse leeftijden. Hun muziek is een smeltkroes van barok, folk, klassiek en lichte muziek. Laat je meenemen door de warme klanken van de harp met diverse stukken uit Ierland, Schotland, Duitsland, Griekenland en Zuid-Amerika.

Het is dus weer een heel afwisselend muziekprogramma in de prachtige Kasteeltuin Assumburg en de toegang is zoals altijd gratis en vooraf aanmelden is niet nodig.

In het Koetshuijs nabij de ingang van de tuin kan men terecht voor (niet alcoholische) drankjes. Na deze zondag volgen er nog twee concerten; op de eerste zondagen in augustus en september. Meer informatie hierover is te vinden op www.kasteeltuinassumburg.nl