HAARLEM - Bevrijdingspop is natuurlijk hét Haarlemse Bevrijdingsfestival. Elk jaar komen op 5 mei zo'n 130.000-150.000 festivalgangers naar de Haarlemmerhout om samen de vrijheid te vieren. Het festival wordt georganiseerd door vrijwilligers, en elk jaar zijn we op zoek naar nieuwe talenten om ons bestaande team te versterken.

Groot team op 4 en 5 mei

Om Bevrijdingspop in goede banen te leiden, is er op 4 en 5 mei een groot team van wel zo'n 500 vrijwilligers actief. Maar ook in de dagen voorafgaand aan 5 mei, in de Bouwweek, zijn er vrijwilligers actief in de Haarlemmerhout, om het festivalterrein in te richten en aan te kleden.

Ervaren krachten, nieuw talent

Veel vrijwilligers draaien al jaren mee in de organisatie van Bevrijdingspop. Zij weten precies wat er van hen verwacht wordt, hebben er vrienden gemaakt en zien ernaar uit om met een geweldig team samen een festival neer te zetten. Nieuwe vrijwilligers worden snel opgenomen door de ervaren crew en leren de kneepjes van een specifieke taak.

Een rol die bij je past

Als vrijwilliger kun je aangeven binnen welke discipline je je wilt inzetten. Ben je handig? Kies dan voor de Bouw. Hou je ervan met mensen te communiceren? Geef je op voor Service. Ben je graag culinair actief? Meld je aan voor Catering. Of ga voor een van de andere disciplines, zoals Kinderfestival, Dreefplein, Relatiemanagement, Communicatie, Plein van de Vrijheid of Markt.

Dit krijg je als vrijwilliger

Als Bevrijdingspop-vrijwilliger ontvang je het officiële crew T-shirt en een backstagebandje. Ook kun je lunchen en dineren in de vrijwilligerstent op de dag(en) dat je actief bent. En met het Bevrijdingspop Bulletin houden we je het hele jaar op de hoogte van het wel en wee achter de schermen.

Gedurende het jaar worden er verschillende borrels voor vrijwilligers gehouden. Op 2 mei hebben we een vrijwilligersfeest op het festivalterrein, in de vrijwilligerstent. En op 5 mei zelf, komen de vrijwilligers na afloop van Bevrijdingspop samen in de vrijwilligerstent. Genoeg gezelligheid dus!

Bevrijdingspop Vrijwilligersmarkt op 11 maart 2023

Lijkt het jou ook iets om als vrijwilliger aan de slag te gaan bij Bevrijdingspop 2023? Meld je dan direct aan via bevrijdingspop.nl. Of kom zaterdag 11 maart tussen 14.00-17.00 uur naar de Vrijwilligersmarkt bij Haarlem Samen – Gedempte Oude Gracht 20, Haarlem

Daar vertellen we je graag alle ins- en outs, en kun je ontdekken of een Bevrijdingspop-vrijwilligers rol iets is wat bij jóu past.