OVERVEEN - Op zondag 24 april komen de liefhebbers van Weense muziek aan hun treken. Dan treedt het Wittgenstein Project op in het gemeentehuis van Bloemendaal (Bloemendaalseweg 158 in Overveen). Ze spelen werken van Johann Strauss jr., Wolfgang Amadeus Mozart, Franz Schmidt en Johann Schrammel.

De Nederlandse pianist Folke Nauta verloor het gebruik van zijn rechterhand door een lokale neurologische storing. In Paul Wittgenstein, de Weense pianist die zijn rechterarm verloor in de Eerste Wereldoorlog, herkent hij een illustere voorganger. Wittgenstein vroeg bekende componisten werken te schrijven voor piano linkerhand. Dat leverde schitterende kamermuziek op die je terugvoert naar het negentiende-eeuwse Wenen. Folke Nauta vormde een ensemble van vijf volleerde solisten om die muziek uit te voeren. Dat betekende de start van het Wittgenstein project. Naast Folke Nauta (piano) bestaat het ensemble uit Lars Wouters van den Oudenweijer (klarinet), Janneke van Prooijen (viool), Elisabeth Smalt (altviool) en Michiel Weidner (cello).

Het concert start om 11.00 uur (zaal open 10.30 uur). Kaarten zijn online te koop via www.muzenforum.nl en op de dag van het concert aan de zaal (uitsluitend pinbetaling). Een kaart kost voor € 24,-. Jongeren tot 26 jaar betalen €12,-.

Stichting Muzenforum organiseert ieder jaar van september t/m april acht zondagochtendconcerten. Diversiteit in het aanbod staat voorop: van solisten tot ensembles en zowel instrumentaal als vocaal. Op de website (www.muzenforum.nl) vindt u meer informatie over het concert.