BEVERWIJK - Simone van der Vlugt is een van Nederlands grootste thrillerschrijfsters. Van haar thrillers werden in totaal twee miljoen exemplaren verkocht. Haar boeken verschijnen over de hele wereld, van Duitsland tot China en van Groot-Brittannië tot Australië. Simone studeerde Nederlands en Frans aan de lerarenopleiding in Amsterdam.

Haar thrillerdebuut De reünie verscheen in 2004. Voor de Maand van het Spannende Boek 2012 schreef ze het geschenkboekje De ooggetuige. In hetzelfde jaar is Simone een nieuwe weg ingeslagen met de thrillerreeks waarin rechercheur Lois Elzinga de hoofdrol speelt. Hiervan zijn inmiddels drie delen verschenen. Van deze trilogie is in 2018 door Endemol een televisieserie gemaakt met de titel Lois. In 2019 verscheen een omnibus van de boeken.Fantastisch zijn ook de historische romans die Simone sinds 2009 schrijft. In 2019 verscheen Wij zijn de Bickers!, Van der Vlugts eerste historische non-fictieboek. Eerder schreef ze historische jeugdboeken, die zeer toegankelijk zijn en allen op een goed leesbare manier een stuk Nederlandse geschiedenis vertellen. Samen met haar man Wim maakt Simone ook reissfeerboeken. Simone schreef de teksten en Wim maakte de prachtige foto's.

Het werk van Simone is meermalen bekroond en genomineerd voor diverse prijzen zoals de NS Publieksprijs, De Gouden Strop, Beste thriller Vrouwenthrillers en Crimzone.

The Read Shop Express Beverwijk verkoopt op deze avond ook boeken van Simone, die de schrijfster graag signeert.

Kaarten vanaf € 14,50 voor dinsdag 25 februari om 20.00 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.