HEEMSKERK – De rockband is gevormd op het Castricumse JPT college en ze draaien nog steeds op volle toeren, de plannen worden zelfs alleen maar grootser. Om het 10-jarige bestaan van de jongens te vieren is er afgelopen week een kerstnummer met bijbehorende video uitgebracht, én presenteren zij op 19 december bij Café Lokaal in Heemskerk hun eerste langspeelplaat.

“Let’s all open our hearts at Christmas”, Aldus Ritchie Lee, zanger en mede-oprichter van Twice The Same: zo luidt het refrein van de nieuwe kersthit ‘Lonely Christmas Tree’. Het feestelijke lied met bijbehorende muziekvideo is enigzins geïnspireerd op kerstklassiekers van Slade en Mud. Toch heeft dit nummer écht het geluid van een ‘TTS’-nummer: scheurende gitaren met een rauwe doch heerlijke saus. De muziekvideo is te zien op de website van Twice The Same, of op YouTube. Daarnaast is de single te beluisteren via Spotify en alle andere grote streamingdiensten.

Afgelopen april bracht Twice The Same haar tweede album op CD uit in de Nozem en de Non. Deze succesvolle release bracht de band op het idee om het album ook op vinyl uit te brengen. Dit plan is gepraktiseerd en de vinylplaat, met rode kleur, wordt aanstaande 19 december gepresenteerd tijdens een speciaal kerstoptreden bij Café Acoustique in Café Lokaal te Heemskerk. Het voorprogramma wordt verzorgd door Martijn Roggeveen en de toegang is gratis. Deze gezellig muziekavond begint rond 20:00 en is ook live te volgen via HeemskerkFM.

Twice The Same bestaat ruim 10 jaar en dat is zeker iets om te vieren. “10 jaar klinkt als een lange tijd, maar we doen dit met heel veel plezier: dus de tijd vliegt”, aldus Mart Schijf, bassist en mede-oprichter van TTS. Dat de band ambitieus is blijkt maar weer uit hun toekomstplannen. Komend jaar staan er weer veel optredens op de planning in binnen en buitenland, en volgens Mart verovert TTS steeds meer land: “Als je zelf een berg vormt, dan kun je de berg ook nooit helemaal beklimmen – we vinden altijd weer wat nieuws”.