BEVERWIJK - Twee aanstormende talenten op één avondMaarten van den Berg & Lonneke Dort

Lonneke (1986) – Want laten we wel wezen
Lonneke won de AKF Sonneveldprijs 2017. De jury was zeer lovend over de theatermaakster: “Lonneke Dort staat laid-back op het toneel en houdt haar ijzige onverstoorbaarheid consequent vol. Ze heeft sterke liedjes die taalvaardigheid laten horen en die kleine verrassingen in petto hebben. Ze begeleidt die woorden met gortdroge mimiek, een opgetrokken wenkbrauw en soms met een blik waar je even in blijft hangen. Hoe minimaal de middelen ook zijn waarvan ze zich bedient, ze woekert er effectief mee en weet het steeds spannend te houden.” Het Parool sloot zich daar enthousiast bij aan: “Het voelt allemaal echt wat ze doet.” Dus laten we wel wezen: waar wacht je nog op?

Maarten van den Berg (1987) – Alleen pinguïns zijn zwart-wit
Als Maarten loopt, loopt ie als een pinguïn. En alle social-talk gaat bij hem binnen drie zinnen over De Tweede Wereldoorlog. Niet gek overigens. Onder het motto: ‘opdat wij niet vergeten’, sleepten zijn ouders (beiden dominee) hem tijdens vakanties langs zo’n beetje alle Joodse begraafplaatsen in Europa en zo’n vijf concentratiekampen. Verder is Maarten zo onhandig dat hij soms mensen slaat als hij ze een hand wil geven.Maarten van den Berg schreef en dacht mee met Jan Jaap van der Wal bij Panache en met Arjen Lubach bij Zondag met Lubach. Nu is het tijd voor zijn eerste eigen programma, dat opvalt door slimme, scherpe en harde grappen.

Een topavond met de een voor de pauze en de ander erna!

Kaarten vanaf € 14,50 voor vrijdag 10 mei om 20.30 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.