HEEMSKERK - Zondag 2 februari is het jaarlijkse Suzuki winterstrijkersconcert van 14.00 tot 16.30 uur in de hal van Gemeentehuis Heemskerk. Het concert is gratis te bezoeken.

Het gaat hier niet om auto’s of motoren, maar om zeker 50 leerlingen van Cultuurhuis Heemskerk die viool- en celloles hebben volgens de Suzuki methode. Veel Japanners heten Suzuki en Shinichi Suzuki (1898 – 1998) was er daar een van. Een boeiende persoonlijkheid, onder andere bevriend met Albert Einstein. Hij ontwikkelde de meest succesvolle vioolmethode ooit en vele honderdduizenden kinderen en volwassenen hebben en hadden wereldwijd (vooral in de VS) op deze manier les. Zo ook de leerlingen van Cultuurhuis Heemskerk. Dit heeft als gevolg dat Suzuki leerlingen in plaats van met noten lezen veel meer met hun gehoor bezig zijn en daardoor over het algemeen zuiverder en mooier spelen dan leerlingen van ‘gewone’ methodes.

Tijdens het concert worden stukken uit de Suzukimethode gespeeld, waaronder menuetten van Bach, Schumann en Händel.

Een ieder is van harte welkom om naar dit mooie concert te luisteren met een orkest van zeer jong t/m oud maar bovenal, zeer bijzonder.
Kijk voor meer informatie op www.cultuurhuisheemskerk.nl.