BLOEMENDAAL - Op zondag 27 februari treedt het Simply Quartet op in het gemeentehuis van Bloemendaal. Het kwartet behoort tot de Rising Stars voor het seizoen 2021/22. Op het programma staan strijkkwartetten van Anton Webern, Joseph Haydn en Franz Schubert.


Het Simply Quartet werd in 2008 opgericht in Shanghai en is inmiddels toonaangevend in de kamermuziekscenes van Europa en China. Op de Haydn-wedstrijd in Wenen 2017 kregen ze de eerste prijs voor de beste interpretatie van een werk van Joseph Haydn. In februari 2018 wonnen ze de eerste prijs van de internationale kamermuziekwedstrijd 'Schubert en moderne muziek'. Oorspronkelijk was het Simply Quartet een volledig Chinees kwartet, maar nadat het kwartet in 2012 naar Wenen verhuisde, trad er een formatiewisseling op. Het kwartet bestaat nu uit twee van de oorspronkelijke spelers Danfeng Shen (viool) en Xiang Lü (altviool) en de Noorse cellist Ivan Valentin Hollup Roald en de Oostenrijkse violiste Antonia Rankersberger.

Het Simply Quartet is geselecteerd als een van de ECHO Rising Stars voor het seizoen 2021/22. De ECHO (European Concert Hall Organization) biedt jonge en uitzonderlijke musici de kans om zich aan een nieuw internationaal publiek te presenteren. Dat gebeurt in de belangrijkste concertzalen van het ECHO-netwerk zoals de Elbphilharmonie Hamburg, het Wiener Konzerthaus en het Concertgebouw Amsterdam.

Het concert start om 11.00 uur. Maar als de huidige coronamaatregelen na 15 februari worden verlengd wordt het concert tweemaal uitgevoerd om 10.30 uur en om 12.30 uur. Kaarten zijn uitsluitend online te koop via www.muzenforum.nl. Een kaart kost € 24,-. Jongeren tot 26 jaar betalen €12,-.

Stichting Muzenforum organiseert ieder jaar van september t/m april acht zondagochtendconcerten. Diversiteit in het aanbod staat voorop: van solisten tot ensembles en zowel instrumentaal als vocaal. Op de website (www.muzenforum.nl) vindt u meer informatie over het concert.