CASTRICUM - Voor het derde achtereenvolgende jaar zorgt Regina in het kader van Concert op zondag (verzorgd door Toonbeeld) voor muzikaal entertainment van topklasse. Misschien herinnert u zich nog de eerste happening, toen de concertzaal van Geesterhage (Koningsduyn) tot de nok toe gevuld was en nog twee keer zoveel belangstellenden moesten worden teleurgesteld.

En ook dit keer bestaat het concert op zondag 20 januari uit drie delen van elk 3 x 30 min; aanvang 14.30 uur. Het eerste half uur speelt Regina solo aan de vleugel en brengt daarbij onder andere werk van Chopin, een van haar favoriete componisten. Hoe briljant haar vertolking is, behoeft verder nauwelijks toelichting, want velen kennen haar spel al van de jaarlijkse kerstconcerten in de kleine zaal van het Concertgebouw.

Kreutzersonate
Het tweede half uur treedt Regina op met de violiste Theodora Geraets. Zij studeerde behalve in Amsterdam aan de conservatoria van New York, Düsseldorf en Londen en won o.a. het Oscar Back vioolconcours en de prestigieuze Nederlandse Muziekprijs. Samen spelen zij de Kreutzersonate van Beethoven, een prachtig en opwindend stuk. Later is diezelfde sonate door de Russische schrijver Leo Tolstoj gebruikt als centraal thema in zijn gelijknamige, al even beroemde novelle.

Vierhandig
Het laatste gedeelte wordt heel licht, met bijvoorbeeld de Csardaz van Monti, waarbij Regina net als beide vorige keren uitpakt met een verrassing. Dat doet ze samen met de Russische concertpianiste Olga Khoziainova, die haar opleiding kreeg in Kiev en Moskou. Naast haar solo optredens is ze eerste pianiste bij het Nationale Ballet. Samen met Regina speelt ze o.a. quartre mains de Sabeldans van Khachaturian.

Kaarten zijn te reserveren via www.toonbeeld.tv of tel. 0251-659012 en verder verkrijgbaar aan de zaal, bij de Readshop (Geesterduin), muziekhandel Borstlap, Boekhandel Laan en Vivant Rozing (Bakkerspleintje). Volwassenen € 15,50, 65+ € 13,50, kinderen (<12) € 6,50; consumptie (koffie, thee, limonade) in de pauze inbegrepen.