HEEMSKERK - Aanstaande zondag 21 augustus is er weer een gratis muziekoptreden in de prachtige Kasteeltuin achter Slot Assumburg aan de Tolweg in Heemskerk. Het voorprogramma dat om 14 uur begint is vooral bestemd voor de allerkleinsten.

Theater Poppekus organiseert allerlei leuke optredens en het boek 'De prinses en het geluk' van Ulf Start en Silke Leffler wordt voorgelezen. Maar niet alleen voorgelezen... Poppekus laat het boek tot leven komen met poppenspel! Na het lezen kunnen de kinderen met de poppen op de foto.

Na ongeveer een half uur stapt het orkest De Klavierschippers op het podium. Zij bestaan meer dan 40 jaar en tellen momenteel 14 accordeonisten waarvan één de elektrische basaccordeon bespeelt met ondersteuning van een drummer.

De Klavierschippers staan onder leiding van dirigent Wim Notenboom. Op het repertoire staan verschillende muziekstijlen zoals authentieke zeemansliederen, wereldmuziek, Amsterdamse smartlappen, klassiek, tango en nog veel meer. De toegang is -evenals voor een bezoek aan de tuin- gratis. Let op, dit evenement staat los van Bites & Beats dat tegelijkertijd in de voortuin van Kasteel Assumburg plaatsvindt.

Meer informatie over de Kasteeltuin is te vinden op www.kasteeltuinassumburg.nl