HEEMSKERK - Eerder deze maand stond de Heemskerkse rapper Wouter Buur (23) al in het nieuws. Onder zijn artiestennaam Neighbrr had hij op Spotify tracks gedropt die hij ging releasen tijdens het Streetbasketbal Event. Eindelijk kun je zijn eigen werk als '6 NULLEN' en 'Connection' nu ook zien en horen op een echt poppodium. Podium Laurentz heeft die primeur en presenteert Neighbrr bij een nieuwe editie van LAUW op vrijdag 2 juni.


Lauw zijn de alcoholvrije feesten bij Podium Laurentz waar jongeren t/m 18 jaar en lokaal talent elkaar ontmoeten. Samen maken ze er een feestje van. Dat doen ze met de LAUW-huis-dj's waaronder DJ Virato en vele partners die elke editie weer met een verassende line up op de proppen komen.

Hits, urban en lekkere house

Voor deze LAUW heeft DJ Virato met Laurentz-programmeur Mark van der Jagt weer een gevarieerde line up samengesteld. Virato, ofwel Viggo Smit: "Graag wil ik laten horen welk talent we in de regio hebben. Zo brengen we met TunezByEzra een echte allround DJ die altijd het dak er af speelt met zijn hits, urban en lekkere house. Uit Haarlem komt Mystery Vibes, een DJ die al in zalen als Patronaat en Stalker heeft gedraaid. En #STOUT, die behoeft eigenlijk geen introductie meer. Dit collectief van DJ's en MC's bouwt altijd een toffe vibe met de crowd. Vele duizenden hebben daar al op festivals van mogen genieten."

Maar natuurlijk kruipt Virato zelf ook achter de draaitafels voor een set. "Wat ik draai laat ik geheel afhangen van wat ik op dat moment in de zaal voel. Bij wijs van spreken ga ik van techno naar de Snollebollekes. Alles kan en mag", aldus Viggo.

Lauw is een initiatief van de partners Cultuurhuis Heemskerk, MET Heemskerk, de Danstuin, de jongerenraad en productiehuis 11:11 INC en wordt ondersteund door de gemeente Heemskerk en Tata Steel Future Generation. Ze heten iedereen t/m 18 jaar welkom op vrijdag 2 juni bij Podium Laurentz aan de A. Verherentstraat 1 te Heemskerk. Deuren zijn open vanaf 20:00 tot 00:00 uur. Tickets à € 5,- zijn te koop via de website www.podiumlaurentz.nl.