HEEMSKERK - Tribute bands zijn populairder dan ooit. Op festivals zijn ze al tijden niet meer weg te denken en ook poppodia bieden steeds vaker het podium aan deze acts. Zo ook podium Laurentz. Daar staan binnenkort onder andere Deep Purple Tribute, Santana Hot Collective en de Beastie Boys Undercover op het programma.

Rock Revivals

Wat ooit begon met een aantal jongens die bij elkaar kwamen om rockmuziek te spelen, is inmiddels uitgegroeid tot Rock Revivals, een collectief wat zich richt op de klassieke rockbands. Met hun optredens hebben ze allemaal als doel de authentieke rockervaring van de jaren ’70 na te bootsen. Op 21 mei staat Rock Revivals’ Deep Purple Tribute band in podium Laurentz.

Gandert de Boo, manager van Rock Revivals, over de klassieke rock uit die tijd: ‘Het is voornamelijk een gevoel. Wat er voor mij uitschiet, is dat het instrumentarium nooit aan de zanger ondergeschikt is. Sterker nog, het is juist de band die vaak de boventoon voert.’ Om het klassieke gevoel te doen ontstaan zijn volgens De Boo de volgende dingen onmisbaar: de instrumenten en hun sound, de houding en looks van de muzikanten en niet te vergeten de chemie en interactie op het podium. Al deze dingen worden zodanig afgestemd dat Rock Revivals hun doel iedere keer weet te behalen.

Nostalgie voor de luisteraar

De vraag naar tribute bands is flink toegenomen en het aanbod is inmiddels zeer ruim, maar wie komt hier nou vooral op af? Die vraagt lijkt lastiger te beantwoorden. “Wie de jaren ‘70 heeft meegemaakt is onze eerste doelgroep, zij herkennen zich niet meer in het huidige muziekaanbod en grijpt hierdoor terug op vroeger. Vanzelfsprekend hangt het van het type band af, maar op het eerste gezicht lijkt het publiek voornamelijk uit mannen van 50-plus te bestaan. Dit wil echter niet zeggen dat er geen vrouwen en jongeren tussen zitten.”

Bij Rock Revivals staat, ondanks hun eigen enthousiasme, het publiek altijd op de eerste plek. Dus ben je een groot fan van Deep Purple en/of rock uit de jaren ‘70, of wil je gewoon een onbezonnen avond, reserveer dan nu je tickets via https://podiumlaurentz.nl/events/rock-revivals-met-deep-purple-tribute/.