HAARLEM - Op woensdag 3 augustus om 20.30 uur treedt pianiste Heather Pinkham op in de Lutherse Kerk in Haarlem (Witte Herenstraat 22). Het gevarieerde programma omvat werken van o.a. Arvo Pärt, Ludovico Einaudi, Hans Otte, Amy Beach, Ann Southam en Heather Pinkham.

Heather Pinkham begon ooit in de Verenigde Staten als singer-songwriter en inmiddels heeft de in Nederland woonachtige pianiste, componiste en musicologe zich ontwikkeld tot een originele stem in de wereld van de hedendaagse minimal music. Naast het componeren voor haar eigen trio, componeert Heather onder andere voor solisten Ralph van Raat, Vincent van Amsterdam, Niek Baar, Maya Fridman en Tom Sanderman. Ze heeft ook gecomponeerd voor verschillende orkesten waaronder het Merced Symphony Orchestra in Californië.

Haar liefde voor een pakkende melodie combineert ze met haar voorkeur voor herkenbare structuren in een programma dat gewijd is aan het thema water en aan de mystieke magie van Ludovico Einaudi, Arvo Pärt en Hans Otte. Zij weet de luisteraar volledig mee te slepen. Het resultaat is een concert om heerlijk bij weg te dromen.

Het concert begint om 20.30 uur (zaal open 20.00 uur). Kaarten zijn online verkrijgbaar via www.ihms.nl en op de dag van het concert aan de zaal (uitsluitend pinbetaling). Een kaart kost € 19, -. Jongeren tot 30 jaar betalen €9,- en kinderen t/m 12 jaar kunnen het concert gratis bijwonen.

Het concert is onderdeel van het zomerfestival van International Holland Music Sessions. IHMS biedt een uniek platform voor jonge gepassioneerde toptalenten in piano, viool en cello. De concerten worden gegeven op verrassende locaties, zoals in de Lutherse Kerk in Haarlem. De volgende concerten vinden daar plaats op 10 en 17 augustus.