OVERVEEN - Op zondag 25 september start het nieuwe concertseizoen van Muzenforum in het gemeentehuis van Bloemendaal. Dan spelen Tosca Opdam (viool), Pamela Smits (cello) en Daniël Kramer (piano) werken van Camille Saint-Saëns, Claude Debussy en Maurice Ravel.

Sinds Tosca Opdam in 2011 het Oskar Back Concours won geldt ze als een van de meest opvallende jonge Nederlandse violisten. De Volkskrant sprak over een ‘overrompelende muzikale persoonlijkheid’. Hoewel ze nog steeds tot de jonge nieuwe generatie behoort is haar spel en repertoirekeuze volwassen. Als soliste heeft ze met diverse bekende orkesten opgetreden in binnen- en buitenland. In 2018 gaf ze haar debuutrecital in Carnegie Hall in New York. Ook in de kamermuziek is ze actief en heeft ze met vele verschillende bezettingen gespeeld.

De in Canada geboren Nederlandse celliste Pamela Smits staat bekend om haar fenomenale techniek, haar bevlogen natuurlijke manier van spelen en haar muzikale veelzijdigheid. Zij heeft een uitgebreid repertoire dat composities uit alle stijlperiodes omvat.

Daniël Kramer won de eerste prijs in het Prinses Christina Concours 1994. Hij geniet inmiddels bekendheid als veelzijdig en bevlogen pianist. Als solist trad hij op met diverse orkesten. Ook als kamermusicus is hij actief: zo werkt hij o.a. samen met Janine Jansen, Liza Ferschtman en Quirine Viersen.

Voor hun optreden in Bloemendaal hebben de drie een speciaal programma samengesteld getiteld "De Franse Revolutie" waarin ze in verschillende bezettingen te horen zijn. Als eerste spelen Pamela en Daniël de eerste cellosonate van Saint-Saëns, gevolgd door Daniël met Préludes van Debussy voor piano solo. Vervolgens vertolken Tosca en Daniël Tzigane van Ravel en ten slotte komen ze alle drie in actie in het pianotrio in a-klein van Ravel.

Het concert start om 11.00 uur (zaal open 10.30 uur). Een kaart kost € 24,-. Jongeren tot 26 jaar betalen €12,-. Kaarten zijn online te koop via www.muzenforum.nl en op de dag van het concert aan de zaal (alleen pinbetaling), Bloemendaalseweg 158 in Overveen.

Stichting Muzenforum organiseert ieder jaar van september t/m april acht zondagochtendconcerten. Diversiteit in het aanbod staat voorop: van solisten tot ensembles en zowel instrumentaal als vocaal. Op de website www.muzenforum.nl vindt u meer informatie over het concert.