HAARLEM - Het Koninklijk Haarlems Mannenkoor Zang en Vriendschap zal op zaterdagavond 16 december een zeer bijzonder concert in de Phil geven met de naam: Musicals Unlimited. Het programma biedt de mooiste melodieën uit bekende musicals. U hoort niet alleen het mannenkoor zingen, maar ook de sopraan Pien van Gerven én een gastoptreden van het Haarlemmermeerse vrouwenkoor Singing Unlimited.

Al vanaf het begin dit jaar repeteren de zangers onder leiding van hun dirigent Arno Vree en pianiste Gerrie Meijers voor Musicals Unlimited. Het wordt een groots en uniek concert waarbij Zang en Vriendschap vierstemmig de mooiste klassiekers uit bekende musicals gaat zingen. Voorzitter Leo van de Pieterman zegt er over: “Ons vaste repertoire is klassiek, maar regelmatig maken we uitstapjes naar andere genres, zoals nu met Musicals Unlimited. Dit wordt wel een heel bijzonder muzikaal uitstapje, dat u niet snel zult vergeten.”

De getalenteerde zangeres Pien van Gerven zal met het koor in een aantal mooie songs de sopraan-partij zingen en ook enkele solo-werken ten gehore brengen. Nieuw voor Zang en Vriendschap is de muzikale begeleiding door het saxofoonkwartet SAKS, vier jonge vrouwen met Friese roots, die weten hoe ze een mannenkoor moeten begeleiden en door percussionist Willem ten Sijthoff. Een niet-alledaagse combinatie met een verrassende muzikale impact.

Het Haarlemmermeerse vrouwenkoor Singing Unlimited, onder leiding van hun dirigent Anita Zengerink zal een gastoptreden verzorgen. Zij zullen musical- en filmwerken zingen in barbershopstijl. Dat is een vorm van meerstemmig a-capella zingen, waarbij vier partijen in specifieke akkoorden tot een mooi harmonieus geheel worden gesmeed, ondersteund met aansprekende expressie en choreografie. Uitvoeringen van Singing Unlimited zijn daarom niet alleen mooi om naar te luisteren, maar ook heel leuk om naar te kijken.

Deze avond zal u door vele jaren musicalmuziek leiden en uiteindelijk eindigen in een sfeer die past bij de tijd van het jaar.

Aanvang 20.00 uur, de zaal is open om 19.30 uur.
Kaarten à € 25 (kinderen t/m 12 jaar € 12,50) zijn te bestellen bij www.philhaarlem.nl. Indien nog beschikbaar, ook op de avond zelf aan de zaal.

Meer informatie ga naar website www.zangenvriendschap.nl