BEVERWIJK - "Een spannend maar ook sexy verhaal" Zo omschrijft Cystine Carreon het stuk Murder Ballad. Haar medespeler Buddy Vedder kan haar woorden alleen maar beamen. "Het stuk zit zo goed in elkaar dat het recht je hart in gaat."

Vanaf 24 september spelen Cystine Carreon en Buddy Vedder samen met Vajèn van den Bosch en Jonathan de Moor in de doorgecomponeerde musical Murder Ballad die voor het eerst voet zet op Nederlandse bodem.

In het stuk is een bijzondere rol weggelegd voor Carreon. Ze is namelijk de vertelster. "Het is aan mij om de vierde wand te doorbreken en contact te maken met het publiek. Maar ik moet ook het verhaal vertellen", legt ze uit. En dat vertellen gaat helemaal op muziek. "Ik vind dat heel fijn. Ik ben van oorsprong muzikant en heb het Conservatorium viool gestudeerd. Daarnaast is de muziek, die is gecomponeerd door Juliana Nash, prachtig en ook de vertaling van Florus van Rooijen is erg goed. Je hebt weleens teksten waarbij je echt hoort dat het vertaald is. Daar is hier geen sprake van. Het zit allemaal heel goed in elkaar." Buddy vult aan: "De muziek staat echt in dienste van de scènes. En ook de muziek is heerlijk. Pop rock maar op een gegeven moment wordt het ook wat rauwer. Heerlijk om te zingen. En we zijn ook heel blij dat we met live muzikanten spelen."

In Murder Ballad wordt het publiek meegenomen in de driehoeksverhouding van Sara, de rustige Michael en de spannende Tom. Buddy Vedder mag in de huid kruipen van de binnenvetter Michael. "Een personage die best wel ver van mij af staat want ik ben juist extravert. In het repetitieproces is het enorm leuk om mijn personage te analyseren. Ik vind het een superleuke zoektocht", vertelt Buddy enthousiast.

"Het is ook erg fijn dat we het stuk naar onze hand kunnen zetten. Ik wil het mysterieus en spannend houden. Het verhaal is een echte 'who dunnit' en dat is een genre waar ik erg van hou", zegt Cystine. In Murder Ballad draait alles om het maken van keuzes. Dat gebeurt ook bij Sara. Die eerste trouwt met de stabiele en rustige Michael maar het leven wordt op de kop gezet als ze haar jeugdliefde Tom tegen het lijf loopt.

Een stuk op de bühne zetten geeft in deze tijd een extra uitdaging want de coronaregels moeten ook op het toneel worden gehandhaafd. Al is acteren wel een contactberoep toch zijn er de nodige eisen gesteld. "Wij volgen uiteraard de RIVM regels. Dat betekent dat als je zingt je 1,5 meter afstand moet houden. De acteurs die niet zingen mogen wel weer binnen de 1,5 meter van elkaar komen. Dat is echt een extra uitdaging", vinden Buddy en Cystine. "Zeker in dit stuk dat om een driehoeksverhouding en passie gaat, is het bijna niet te doen. Soms zijn we een hele middag bezig met die afstand. Maar goed. We doen het natuurlijk voor de veiligheid en niet alleen voor de regels", aldus Cystine Toch ziet Buddy ook een voordeel. "Een eerste kus stel je nu uit en dat geeft ook weer extra spanning.

"De twee acteurs hopen dat veel mensen komen kijken. "Ons culturele hart heeft behoorlijk gebloed en bloedt nog steeds. Wij zijn de lucky ones die toch het theater in gaan. Als je ergens veilig kunt zijn dan is het wel in het theater want daar worden de regels enorm goed gehandhaafd", zegt Vedder. "In deze periode zie je vooral veel concertjes en solovoorstellingen, dus we voegen weer iets nieuws toe. Spannend en ook nog prachtige muziek", aldus Carreon.

Murder Ballad is op 14 en 15 oktober te zien in het Kennemer Theater in Beverwijk.

Er zijn twee voorstellingen om 19.30 uur en om 21.30 uur
. Kaarten via www.kennemertheater.nl. Info op www.stentproducties.nl.