HEEMSKERK - Marquette Classique in Heemskerk is terug met een extra feestelijke Paasdag op zondag 17 april 2022 (11.00 uur). Met een optreden van het duo Erten Deniz Ispir (viool) & Ayşegül Yörükoğlu (piano). In het voorprogramma staat Yamen Najem (piano). De presentatie is handen van Patricia Kuijk.

Het talentvolle uit Turkije afkomstige duo startte de muziekstudie in Turkije en vervolgens aan het Tsjaikovski Conservatorium in Moskou. En tot slot aan het Conservatorium van Amsterdam, de pianiste bij Naum Grubert en de violist bij Ilya Grubert.

Zowel Erten als Ayşegül zijn laureaten van vele internationale concoursen en hebben overal in Europa opgetreden. Het duo was te gast bij Podium Witteman en komt naar Marquette Classique met een boeiend muziekprogramma.

In het voorprogramma staat Yamen Najem, hij is leerling piano bij Titia Mijnen van Cultuurhuis Heemskerk.

Marquette Classique

Eindelijk, het mag en kan weer. En dat werd tijd na 2 vervelende jaren. Voor publiek, maar ook voor de musici. En die verkeren al lange tijd in een vacuüm: geen inkomsten, geen concerten.

Marquette Classique is een bijzondere concertreeks in Heemskerk, elke derde zondag van de maand! U bent maandelijks welkom om in het kasteel te genieten van populaire klassieke concerten. Dan treden jonge topmusici op, uit Nederland en daarbuiten, vooral solo, maar ook als duo, trio of kwartet.

Bij ieder concert is er een presentator die zorgt voor een interview met de musici. Zo kunnen de bezoekers kennismaken met de mens achter de musicus.

Weer een ander kenmerk is het element van competitie. Elke bezoeker kan de waardering aangeven op een stembiljet. De uitslag van deze stemming wordt direct na het optreden bekend gemaakt. En na de optredens van elk seizoen is er de Finale voor de drie musici / ensemble(s) die de hoogste waardering kregen van het publiek.

Het publiek van de finale stemt vervolgens voor de winnaars.

Het maandelijks ontmoetingspunt in Kasteel Marquette is een welkome verrijking van het regionale cultuuraanbod. De formule onderstreept de unieke sfeer in deze riante locatie. Voor Heemskerk en wijde omgeving een fantastisch initiatief en uitstekende invulling van de zondagochtend!