HEEMSKERK - Chateau Marquette maakt het voor iedereen mogelijk om te luisteren naar het allerhoogste niveau klassieke muziek. Iedere derde zondag van de maand treedt jong talent op in het kasteel.

Aanstaand concert
Op zondag 16 oktober van 11.00 tot 12.30 uur speelt Joost Willemze virtuoos op de harp. Amper 24 lentes jong, al vele internationale prijzen op zijn naam, radio- en TV-optredens en studie in Rome en op het Conservatorium van Utrecht. Zijn ongeëvenaarde talent blijkt uit eerste prijzen die hij won bij Prinses Christina Concours, het internationale harpconcours in Porto en het Italiaanse concours Suoni d’Arpa. Joost studeerde naast zijn conservatoriumopleiding ook klassieke talen. De jury van Dutch Classical Talent: ‘Als een Griekse god bespeelt hij de harp. Met zijn serene uitstraling en gestileerd programma laat hij ons zien hoe mooi eenvoud kan zijn. Prachtige grote klank en heldere virtuositeit.

Joost is onder meer te zien geweest in Podium Witteman en Aria.

Elke derde zondag van de maand
Marquette Classique is een bijzondere concertreeks in Heemskerk, elke derde zondag van de maand! U bent maandelijks welkom om op het kasteel te genieten van populaire klassieke concerten. Dan treden jonge topmusici op, uit Nederland en daarbuiten, vooral solo, maar ook als duo, trio of kwartet. Wat de optredens een extra dimensie geeft, is dat bezoekers aan het einde van elk concert een stembiljet kunnen invullen om te bepalen wie van de jonge talenten een plekje in de finale van maart 2023 verdient.

Prelude
Marquette Classique wordt altijd geopend met de prelude, een kort optreden van jonge muzikanten die verbonden zijn aan het Cultuurhuis in Heemskerk. De presentatie is in handen van Femke Ooijevaar.

Marquette Classique
Chateau Marquette en Podia Klassiek hebben eind 2018 de handen ineengeslagen om Heemskerk en omstreken kennis te laten maken met het vele jonge talent op klassiek gebied. Het idee van Marquette Classique werkt twee kanten op; bezoekers kunnen op een laagdrempelige manier kennismaken met klassieke muziek en het aanstormend talent heeft de kans om ervaring op te doen.

Kosten en aanmelden
De kosten voor het concert zijn € 15,00 per persoon, jongeren tot 19 jaar betalen slechts
€ 7,50. Dit is inclusief koffie en thee bij ontvangst en een drankje in de pauze.

Aanmelden voor het concert kan door een e-mail te sturen naar classique@hotel- marquette.com met daarin het aantal personen. Of via de agenda op de website van Landgoed Marquette.