VELSEN - De hitmusical ´Op Hoop van Zegen´, die op vrijdag 15 februari in de Stadsschouwburg Velsen te zien zal zijn, is gebaseerd op het onverwoestbare gelijknamige toneelstuk van volksschrijver Herman Heijermans. Nog steeds staat Heijermans´ roerende vissersdrama vol zeemansleed (dat stamt uit 1900) samen met ‘Het Dagboek van Anne Frank’ te boek als de twee meest gespeelde Nederlandse toneelstukken ter wereld.

Tien jaar geleden kreeg ‘Op Hoop van Zegen’ een musicalversie. Daarmee kwam Heijermans’ theaterklassieker onder bereik van een nieuw en nog groter publiek. De musical sloeg aan bij het grote publiek dat zich opnieuw graag onderdompelde in de uitbuiting van de arbeidersklasse door de corrupte rijke bazen. Het wel en wee van de vissersweduwe Kniertje en de andere vrouwen die hun mannen en zonen aan de zee verloren, liet niemand onberoerd. Zeker wanneer Knier uit armoede voor het gruwelijke dilemma komt te staan of ze haar jongste zoon Barendje ook naar zee zal sturen. Het harteloze beleid van reder Bos en andere sociale misstanden leiden tot één conclusie: en dat zijn de gevleugelde woorden “de vis wordt duur betaald”.

Na bijna tien jaar is de musical ‘Op Hoop van Zegen’ in een opgepoetste versie terug in de theaters. Met een heuse sterrenbezetting. Naast Bill van Dijk (reder Bos) spelen o.a. Mariska van Kolck (Kniertje) , Joke de Kruijf en Rolf Koster.

VR 15 FEB | 20.15 UUR | € 39,50 en € 47,50 (inclusief vis-arrangement)
https://stadsschouwburgvelsen.nl/