CASTRICUM - Nog iets minder dan een maand en Uit Je Bak Festival is terug! Op zondag 28 juli 2024 zullen er bands in het park staan tegenover Winkelcentrum Geesterduin. Met nieuwe namen Make Out Molly, Instrumental Disorder en Sophia Janna!

Make Out Molly is een garagerock duo dat bekend staat om hun energieke optredens en harmonieuze zang. Hun keiharde, minder dan 3 minuten durende nummers zijn gevuld met pakkende hooks en scheurende gitaren. Het dynamische duo Rens de Vries (gitaar) en Koen Fris (drums) proberen vrijheid te vinden in de beperkingen van een twee-mans-band.

Instrumental Disorder is een Nederlandse rockband met een passie voor muziek die speelt met je verwachtingen. De band wordt beïnvloed door genres als punk, grunge, industrial en post-rock, maar de muziek die ze graag maken is niet altijd makkelijk te labelen, omdat precies daar waar die genres botsen de opwinding ontstaat. Instrumental Disorder houdt ervan om te spelen met brede contrasten in en tussen nummers, waarbij harmonieuze catchy nummers plaatsmaken voor dissonant en asymmetrisch gitaargeweld.

Sophie Janna mag het festival openen! Ze toerde met haar duo The Lasses de hele wereld over voordat ze haar eigen nummers op het podium durfde te delen. Kwetsbaar, open en innemend bezingt ze hoe het is om een zacht mens te zijn in een betonnen wereld. Haar eerste EP met eigen werk, Wide World verscheen eind 2021. Hiermee trok ze de aandacht van Ierse zangeres Lisa Hannigan, voor wie ze mocht openen in een uitverkocht TivoliVredenburg. Niet lang trad ze op bij twee gerenommeerde Americana-festivals: Rambling Roots (Utrecht) en Roots of Heaven (Haarlem).

Uit Je Bak! Festival is op 28 juli 2024 vanaf 13:00 uur in het Willem De Rijkepark in Castricum. De toegang is gratis en naast bands en acts zijn er ook leuke activiteiten voor kinderen en foodtrucks met heerlijke gerechten!

Uit Je Bak kan niet bestaan zonder sponsors om het festival gratis te houden, daarom bedanken we graag de volgende bedrijven voor hun steun Raboban Alkmaar e.o., Hubo Castricum, Ford Garage Martijn Kooijman Castricum, Keukenspecialist Sombroek, Goudsmit Michelle Gerlofsma.

Wil jij persoonlijk of met je bedrijf ook onderdeel worden van deze toppers? Mail dan ons sponsorteam via info@uitjebak.nl of promo@uitjebak.nl