BLOEMENDAAL - Op zondag 24 maart treden celliste Lidy Blijdorp en pianist Tobias Borsboom op in het Gemeentehuis van Bloemendaal. Een celliste met ‘onthutsende muzikaliteit’ (Cello Biënnale Amsterdam) deelt het podium met een pianist met 'een juweel van een toucher' (Trouw).

Lidy Blijdorp en Tobias Borsboom hebben al vaak samengewerkt en vormen een perfect op elkaar ingespeeld duo. Met hun optredens hebben ze successen geoogst in binnen- en buitenland. Lidy Blijdorp won prijzen bij het Prinses Christina Concours, Cello Biënnale Amsterdam en het Grachtenfestival Concours. Haar debuut-cd Journeyers ontving twee Edisons (2020). Tobias Borsboom is een van Nederlands bekendste jonge pianisten van dit moment. Ook hij won diverse prijzen. In 2015 was hij de winnaar van de Dutch Classical Talent Award. Voor het concert in Bloemendaal is een programma samengesteld met werken van Bach, Ligeti, Tsjaikovski, Moore en Moessorgski.

Het concert begint om 11.00 uur (zaal open 10.30 uur). Een kaart kost € 24,-. Jongeren tot 26 jaar betalen €12,-. Kaarten zijn online te koop via www.muzenforum.nl en op de dag van het concert aan de zaal (alleen pinbetaling), Bloemendaalseweg 158 in Overveen.

Stichting Muzenforum organiseert ieder jaar van september t/m april acht zondagochtendconcerten. Diversiteit in het aanbod staat voorop: van solisten tot ensembles en zowel instrumentaal als vocaal. Op de website www.muzenforum.nl vindt u meer informatie over het concert.