BEVERWIJK - Volgens onderzoek van de Amerikaans arts MacDougall zou de menselijke ziel 21,3 gram wegen. Hij vindt het weinig. Er is twijfel aan het onderzoek. Dat vindt hij logisch...

Het onderzoek is gedaan begin 20ste eeuw en daarna nooit herhaald. Lebbis snapt wel wel waarom. Toch wil hij het met het publiek hebben over de ziel, wat het ook is.

"Sta je op een mooie zomeravond, kan ook een winteravond zijn, als je maar buiten bent, naar de sterrenhemel te kijken. Dan weet je ogenblikkelijk; wij doen er totaal niet toe. Of wij er zijn of niet zijn is irrelevant. Als wij er niet toe doen, rest ons maar 1 ding. Doen Alsof. Doen alsof we er toe doen. En dat spelletje noemen we dan leven. Met die ziel van ons. En het mooie van doen alsof is, dat alles kan. We kunnen het spel helemaal zelf ontwerpen, de regels, de beloning, het begin en het einde.

Dus dat ga ik bespreken en wel op uiterst humoristische wijze. Want dat zijn jullie van mij gewend en ik heb daar zelf ook lol in. Dus welkom in mijn attractie.", aldus Sibbel.

Kaarten vanaf € 16,00 voor de try-out op zaterdag 13 november om 20.30 uur zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.